Bana

Preliminär info (väntar på svar på tillståndsansökan)

Loppet går över en envarvsbana, 6 kilometer för kajak, surfski, outrigger, kanadensare och 4,5 km för SUP, med gemensam start varje timme. Alla utmanar alla och framför allt sig själva.

Backwater Ultra har bara tre klasser: Singel Dam, Singel Herr och Tvåmanskanot/SUP

Start för alla klasser och farkoster

Backwater Ultra startar precis utanför Johannelundsbadet och deltagarna följer Stångån i ostlig/sydostlig riktning. Högertrafik gäller under hela banan, som kan trafikeras av båttrafik.

Maraton-, släproder eller vinklad fena rekommenderas, då det kan förekomma beväxtlighet i form av näckrosor längs kanterna


Rundning för kajak, kanadensare, outrigger

Efter cirka 3 kilometer stadsnärapaddling sker vändning strax innan Hackefors sluss. Vändning sker genom att passera de två röda bojarna, innan vändning sker. Backwater Ultra är ett välgörenhetslopp, så vi lägger stor tyngd på fair play och sportmannaskap.

Anledningen att det inte finns regelrätta vändningsbojar är på grund av att Stångån periodvis trafikeras av båtrafik.

Rundning SUP

Efter cirka 2,25 kilometer stadsnärapaddling sker vändning i höjd med Jakobsdalsbadet för SUP-paddlare, lite tidigare än för kajak, kanadensare och outrigger. Vändning sker genom att vända runt den röda bojen, motsols

Anledningen att SUP har en kortare distans, är för att vi som första arrangemang vill ha ett lopp med en klassvinnare oavsett farkost. 

Mer info kommer...